Top 5 Lange mannen problemen

De wereld lijkt niet gemaakt te zijn voor mensen langer dan 1.95 meter… Hieronder geven we vijf voorbeelden waarom het niet altijd handig is om lang te zijn.

1. Gratis upgrade, alstublieft!

In contact komen met andere culturen, door pittoreske straatjes wandelen of aan het strand liggen op een tropisch eiland met cocktail in de hand. Kortom, de wereld ontdekken is geweldig.

Klein nadeeltje voor de lange man: De vliegreis. Voor de meer welvarende reizigers in de business-class geen probleem. De stoelen in de economyclass staan echter zo dicht op elkaar, dat je met je 1.90m+ niet ontkomt aan een paar blauwe knieën. En dan besluit de passagier voor je ook nog eens zijn of haar stoel naar achteren te zetten. Gevolg: De eerste twee dagen na de vliegreis ben je alleen al kwijt met opnieuw leren lopen.

2. Verzamelpunt bij calamiteiten

Bij een avondje stappen of een muziekconcert is het onvermijdelijk dat je op een gegeven je vrienden gaat kwijtraken… Ga ze niet opzoeken, want ze vinden jou in een mum van tijd. Aangezien jij boven alles en iedereen uittorent ben jij het ideale herkenningspunt in een grote groep mensen. Een kleine bonus: Als je bier-halende vriend de laatste meters nog moet zien te overbruggen door de mensenmassa, kun jij met je uitschuif armen al bij het bier. Win.

3. Paraplu’s: Dodelijk voor de lange man

Regent het en ben je van plan door een drukke winkelstraat te lopen? Pas dan jouw looproute aan of draag een veiligheidsbril… Andere mensen zijn zich er namelijk niet van bewust dat hun paraplu’s bij jou op ooghoogte zitten. Voordat je het doorhebt, hangt jouw oogbal aan een paraplupunt van een nietsvermoedende voorbijganger.

4. Wie treedt er eigenlijk op?

Jij wilt net als de rest van het publiek zover mogelijk vooraan staan om jouw idool te kunnen bewonderen op het podium… Daar is niets mis mee. Het probleem zit ‘m echter in het feit dat jij het zicht van de mensen achter je ontneemt. Lullig, man!

5. Spiegeltje aan de wand

Ben jij langer dan 1 meter 95? Dan is de kans groot dat jij nog nooit jouw eigen hoofd in een spiegel hebt gezien. In de meeste badkamers hangt de spiegel op een hoogte waarbij je met een beetje geluk net je kin kunt zien. Handig om je te scheren, maar je haar stylen zul je echt op de gok moeten doen.