Bouw je eigen flipperkast met Makerball

Wie heeft er nu niet van gedroomd, een pinball machine in de hoek van je kamer? Als het aan de Zwitserse bedenker van dit kickstarter project ligt kan deze droom voor iedereen werkelijkheid worden met deze DIY flipperkast! Het mooie is? Je kan je fantasie he-le-maal laten gaan omdat de flipperkast zonder “speelbord” geleverd wordt. Obstakels, bumpers, glijbanen, alles is door jezelf in te vullen!

“ik heb altijd al van pinball gehouden en altijd zelf een eigen machine willen hebben. Alleen had ik hier helaas nooit het geld voor” zegt bedenker Schibli op de projectpagina op Kickstarter. “En om een gebruikte flipperkast te kopen was nooit echt een optie, omdat ik niet weet hoe ze te repareren. En ik simpelweg ook niet durf te kiezen in het gigantische aanbod. dus toen kwam ik op het idee van Markerbal. Een Simpele, aanpasbare zelfbouw-flipperkast”.

Ben je wat technischer onderlegd? Dan is de machine uit te breiden met een digitale scoreteller. Door de meegeleverde koperen plaatjes en snoertjes aan te sluiten op een micro-controller kan je de score tellen op een app op je smartphone

Jeukende handen gekregen? Dat snappen we! Je kunt je eigen flipperkast al pre-orderen voor $245,-. Levering is gepland in November. Dus prima op tijd als sinterklaas of kerstcadeau. Voor een ander, maar stiekem ga je er zelf natuurlijk mee spelen.